BeRiTa TiKuS... [SERIUS]



KEJAM!!!!






14 oktober 2011- satu pembunuhan kejam telah berlaku didalam kawasan politeknik port dickson. Mangsa adalah seekor tikus yang tidak diketahui berapa umurnya. berapa adik beradiknya, dan berapa jumlah wang yang terdapat dalam akaun banknya. Mangsa telah dibunuh dengan sangat kejam sekali. Kepalanya telah hilang dari badan dan tidak dijumpai di tempat kejadian. Mayat mangsa telah dijumpai oleh seorang student politeknik port dickson yang kebetulannya melalui kawasan pembunuhan itu yang hanya ingin dikenali dirinya sebagai REMO. Menurut beliau semasa melalui kawasan kejadian beliau terhidu bau masak lemak cili api yang sangat sedap. Selepas itu beliau terus melihat ke dalam longkang dan ternampak mayat mangsa. Tanpa berlengah beliau melaporkan kejadian ini kepada inspektor CHIP & DALE.






REMO, SAKSI KEJADIAN




INSPEKTOR CHIP & DALE
                                                   






Setelah melakukan siasatan yang sedikit kedua dua inspektor menyatakan motif pembunuhan mungkin kerana cemburu yang amat2 sangat kepada si mangsa. Ini kerana si mangsa mempunyai organ peranakan yang sangat besar dan digilai oleh gadis2 tikus. inspektor menyeru kepada sesiapa yang mempunyai maklumat tentang kejadian ini supaya melaporkan kepada balai polis tikus yang diketahui. KESIAN...








.......
SaPiK SaYaNg AwAk.. pUiiii... jAnGaN PeRcAyE...

KiSaH KuCiNg DaN IkAn


Pada zaman purbakala yang amat2 lame dari tahun sekarang ni terdapat seekor mahluk tuhan yang diberi nama kucing. Kucing ini adalah seekor mahluk yang mempunyai 4 batang kaki kalau korang nak taw. Pada suatu hari si kucing nih peregi berjalan-jalan di dalam hutan. Tanpa beliau sedari beliau telah keseasatan. Si kucing tersebut berasa sungguh takut dan berusaha untuk mencari jalan keluar. Setelah seharian berjalan jalan keluar yang dicari tidak juga ditemui. Akhirnya si kucing telah kepenatan dan membuat keputusan untuk berehat. Tekak kucing terasa sangat haus lalu beliau mencari air untuk minum. Si kucing telah terjumpa sebuah kolam dan beliau mengambil keputusan untuk minum air di kolam itu. semasa sedang minum air di kolam itu si kucing telah ternampak seekor mahluk yang beliau tidak pernah lihat dalam hidupnya sedang berenang di dalam air. Mahluk itu membuatkan si kucing itu termenung melihat gelagat mahluk yang sedang berenang itu. Si kucing beranikan dirinya untuk menegur mahluk itu. berlakulah dialog seperti dibawah.



kucing: ehem2..  assalamualaikum...

ikan  : waalaikumsalam...:)

kucing: bole tanye tak??

ikan  : bole..  ape salahnye...  hik3...

kucing: awak ni ape sebenarnye ek??

ikan  : ape maksud awak??

kucing: maksud saye awak ni mahluk jenis ape..     

ikan  : owhh..  saye ni ikan..  saye tinggal kat dalam air...:)

kucing: owh..  awak ni cantek laa... nak kenal bole???

ikan  : bole2....  heeeee....:)




sejak hari itu si kucing telah berkawan rapat dengan si ikan. Si kucing akan selalu datang ke kola itu untuk bermain dengan si ikan. Si kucing telah menganggap si ikan sebagai kawan rapatnye. Setelah lama berkawan perasaan cinta telah hadir diantara mereka. dan sejak itulah mereka telah bercinta. Percintaan mereka telah diketahui oleh ibu si kucing. Apabila si ibu mengetahui si kucing bercinta dengan mahluk selain dari kaumnye si ibu kucing begitu marah dengan anaknya. Si ibu kucing telah mengarahkan anaknya meninggalkan si ikan tetapi si kucing telah menolak arahan ibunya. Si ibu kucing telah mengarahkan kaumnya untuk membunuh si ikan. Si kucing telah berfikir bagaimana untuk menyelamatkan buah hatinya itu. Akhirnya beliau mendapat idea untuk memasukkan si ikan ke dalam mulut dan membawa si ikan jauh2 dari situ. Semasa si kucing sampai ke kolam itu untuk menyelamatkan si ikan kaumnya juga telah sampai untuk membunuh si ikan. Tanpa berlengah lagi si kucing telah memasukkan si ikan ke dalam mulutnya dan berlagi menyelamatkan dirinya dan si ikan. Kaumnya yang ternampak mereka telah mengejar mereka. Si kucing berlari dengan sekuat hatinya. semasa sedang berlari menyelamatkan diri si kucing telah tersandung batu lalu beliau telah tertelan si ikan yang berada dalam mulutnya. apabila beliau tertelan si ikan beliau terdiam seketika dan berkata "SEDAP JUGAK AWEK AKU NIH...". Si kucing telah menceritakan kesedapan ikan itu kepada kaumnya dan sejak hari itu kaum kucing telah menjadikan ikan sebagai makanan feveret mereka. 
~TAMAT~





P/S : Cerita ini adalah dongeng karut. Jangan ceritakan cerita ini dekat anak cucu korang taw...






SaPiK SaYaNg AwAk.. pUiiii... jAnGaN PeRcAyE...

ArTiS????

video


video ni kitorang rakam time jamming sem5 lepas....
lagu ni x seap lagi pon sebenarnye....
tak de lirik lagi pon....
tp muzik dye memang sedap dowh....
aku suke giller dengar....
kalau korang x caye cube dengar...
huhuhu.....

kitorang jamming untuk masuk event poly idol mule2 nye....
tp tibe2 x jadi lak event nye....
so kitorang malas la nak seapkan lagu nii....
heheee....

ape2 pon korang enjoy je laaa....
best muzik nye....
tp suarenye x berape nak best laa...
huhuhuhu......

SaPiK SaYaNg AwAk.. pUiiii... jAnGaN PeRcAyE...

AsAl uSuL nAmA kOtAlIzEr....

Ahhaaaa....  ni nak cite sket ttg asal name kotalizer....
sbb ramai  sgt yg dah tnye "kenape kotalizer???"
beginilah citenye.....
cite ini berlaku di sebuah asrama bernama AYSSB (ASRAMA YAYASAN SELANGOR SABAK BERNAM)....
time tu aku baru form 1.... peristiwa ni berlaku kat dewan makan.....

Mase aku tgh beratur utk amik makanan tibe2 ade sorg senior tu suruh mmbr depan aku amik nasik lebey.... 
die panggil la mmbr aku tu....
"PANADOL!!!  AMIK NASIK LEBIH....."
tp si panadol tu buat derk jew...
si senior tu panggil lg..... kali  ni lebih kuat...
"PANADOL!!! AMIK NASIK LEBIH....."
si panadol tu wat derk lagi.....

si senior sudah naik angin...  beliau pun menjerit...
"KOTAL!!!!"(name ubat untuk kanak2 yg demam)
dengan x sengaje aku terpandang senior tersebut....
senior tu pandang aku dan kate..
"HA KO KOTAL...   AMIK NASIK LEBIH...."
sejak ari tu la semua org panggil aku KOTAL....  
huhuhuu....=.="

ni plak cite ttg penambahan kat belakang kotal tu  (kotaLIZER)

time aku form 5 ade sorg junior aku tu pandai2 tambah lizer kat belakang name aku....
beliau cakap same bunyi dengan catalyzer... 
CATALYZER=KOTALIZER????
ntah laaa.....
mule2 ak x berape nak suke dgn name tu....
tp lame2 sedap plak dgr...
so aku pon trus gune name tuu.....

haaaa.....
camtu la citenye.....
amacam??   puas ati???
kalau x puas gak ati bole tnye aku face2 face....
muahahahaaa.....
so long and gudnite....
nice stupid playground....

SaPiK SaYaNg AwAk.. pUiiii... jAnGaN PeRcAyE...